Preparationerna är i full fart; terrängfordonet har fått ett ansiktslyft, laboratoriet kokar ihop nya smittor och likdelar samlas på vacker hög. Här följer all aktuell information inför Stockholm Zombie Walk 2018. Vänligen läs igenom allt: 

ÅRETS FÄRDVÄG

I år sker Stockholm Zombie Walk, Lördag den 8 September med samling vid Wrangelska Backen på Riddarholmen och färdväg runt Gamla Stan.

Samling sker kl.13:00 vid Wrangelska Backen.

Avmarsch ca kl.14:00 via Riddarholmsbron - Stora Nygatan - Kornhamnstorg - Slussplan - Skeppsbrokajen - Slottskajen - Norrbro med avslutning på Helgeandsholmen nedanför Norrbro. 

Vi kommer sedvanligt guida er med fordon, musik och spex, men ta gärna en stund och studera kartan, då det råder lite särskilda omständigheter för att komma hela vägen till avslutningen. Se karta: 

ORDNING

Vi har en strikt policy när det gäller vapen. Inga skjutvapen, tillhyggen eller rekvisita som kan misstas för riktiga får tas med. Detta gäller även vapen som avfyrar någon form av projektiler såsom: airsoft-, nerf- och skumgummivapen. Inga undantag. Vattenpistoler, leksaksvapen, etc som synligen inte är riktiga och kan särskiljas från långt avstånd är tillåtna.Vi tar det i så sakta takt vi kan, och förskönar staden med vår ruttna närvaro. Lek med de som vill leka, drick vatten, hasa långsamt och ha riktigt kul! Först i tåget har vi en terrängbil, och vi ser helst att alla håller sig bakom denna, gäller både zombies och survivors men ej fotografer. Vi vädjar våra zombies att röra sig så långsamt som möjligt och, om man vid något tillfälle hittar sig själv i fronten av tåget, att gärna stanna upp, vända sig om och beskåda alla andras kreationer en stund.

SMINK

För er som vill ha hjälp med sminkning så kommer SFX-artister från Make Up Institute Stockholm vara på samlingsplatsen och utföra enklare sminkjobb mot en symbolisk summa. De kommer vara där från kl.12:00. Dock är platserna och tiden för detta begränsad så kom i god tid.

AVSLUT

I år har vi fått möjlighet att avsluta på en mysig oas i storstadsdjungeln, nämligen Hötorgsterrassen. Där finns mat, bar, zombiemingel och musik, och vi kommer ha omröstning och prisutdelning för bästa zombie m.m. Sista sträckan på vår rutt till Hötorgsterrassen kommer inte vara i paradformation med ledfordon (se kartan ovan), utan det råder vanliga trafikregler och alla tar eget ansvar, s.k. Enskild förflyttning. Vi visar självklart vägen med musik.

BLI MEDLEM

Vi behöver dig som medlem i föreningen Stockholm Zombie Walk. Som stödmedlem har du möjligheten att påverka och vara delaktig i utformandet av våra evenemang. Ju fler medlemmar vi blir, desto större och roligare evenemang kan vi också leverera år efter år. Medlemskapet är helt kostnadsfritt och inga förpliktelser medföljer.Anmäl här: https://goo.gl/forms/nGdWG1wnepFYmrQf2

I år kan vi stolt meddela att vi har Butterick's - Festspecialisten som huvudsponsor. De kommer bidra med priser, give-aways och bäst av allt; en exklusiv rabattkod på hela 30% till alla våra stödmedlemmar. Utöver priserna från Butterick’s så kommer vi även dela ut priser från: Halloweenkryssningen 2018 ► Sveriges Största Halloweenfest - och Comic Con Stockholm - Nordens största mässa för populärkultur; Marshall Headphones och Questrooms Stockholm - Room Escape Game.

PARTNERS

Följ oss på @stockholmzombiewalk och använd dig av vår hashtagg #stockholmzombiewalk för att få möjligheten att synas bland våra medier.

INSTAGRAM

(Enbart fotografer/videografer): För publicering av dina bilder i albumet “Stockholm Zombie Walk 2018" som läggs upp efter walken följ dessa steg:

 

1. Välj ut max 25st av dina bästa bilder. (Till skillnad från tidigare år har vi begränsat antalet bilder för att alla fotografer ska få likvärdig exponering).

 

2. Komprimera dessa till en zip-fil.

 

3. Skicka en nedladdningsbar länk eller fil till media@szw.se.

 

OBS. Ingen bildtext kommer anges. Om du vill ha med ditt namn eller adress till din hemsida, lägg istället på detta som vattenstämpel på dina bilder för att hänvisa till dig själv eller din plattform. Vi tar ej heller över några rättigheter. 

 

Om du EJ vill publicera bilderna i vårt gemensamma album går det lika bra att posta en länk till ditt album i eventet. Glöm inte inte att göra albumet offentligt innan bara.

 

Gällande videografer som filmar med DSLR eller liknande utrustning (ej mobilkamera) går det även bra att skicka in ert material för möjligheten till publicering på våra kanaler. Skicka detta till media@szw.se

PRESS

© Stockholm Zombie Walk - Org.nr: 802516-4362