OM oSS

Stockholms Zombie Walk är en ideell kulturförening som årligen organiserar en allmän sammankomst och parad beståendes av zombies som sker i nära samarbete med Polisen. Deltagarna samlas på en offentligt plats och hasar sen runt Stockholm stads gator på ett någorlunda ordnat sätt. Sker för 13:e året i rad. Utöver detta kollaborerar vi även med andra evenemang och aktörer som följer samma anda som oss. 

HISTORIA

Den första dokumenterade samlingen av zombies genomfördes på Gen Con – Spelkongress i Milwaukee, Augusti 2000. Cirka 60 zombies samlades, med uppgift att störa spelare från spelet Vampire: The Masquerade, som hade tagit för stor plats på mässan genom åren. 
 

I oktober 2003 var det första gången som man benämnde en promenad just ”Zombie Walk”. Detta var i Toronto och organiserades av en skräckfilmsfantast vid namn Thea Munster som lockade hela 60 personer och sträckte sig på en sträcka av 1 kilometer. Året efter samlades 200 pers. 2014 deltog över 15 000 personer. Under dessa år spred sig även idén över Kanada och fler och fler människor började intressera sig för att gå med. 2006 nådde den Stockholm, Sverige. 

STYRELSEN

Högsta beslutande organet inom Stockholm Zombie Walk.  

DAVID GIERTTA

FORSKARE

ELIN JANSSON

SEKRETERARE

SHAWN MALEKIFAR

DEVIL

PATRICK KALL

TILLSTÅNDSSPECIALIST

DENNIS ENGSTRÖM

FUNKTIONÄR-ANSVARIG

AKTIVA MEDLEMMAR

Bidrar aktivt till verksamheten i form av planering, genomförande eller efterarbetet av Stockholm Zombie Walk. 

MAGNUS DANNERSTEN

DR. S. TEEL / KONFERENCIER

RASMUS GUSTAFSSON

FÖRSÖKSOBJEKT

CECILIA KALL

SPRÅKPOLIS

STÖDMEDLEMMAR

Är välkomna att delta på våra årsmöten och har möjligheten att påverka och vara delaktig i utformandet av Stockholm Zombie Walk. Man får även senaste information och specialerbjudanden från våra partner. Medlemskapet är helt kostnadsfritt och inga förpliktelser medföljer. Ansök här.

© Stockholm Zombie Walk - Org.nr: 802516-4362